Beroepsopleidingen

De stichting sponsort als uitgangspunt de schoolopleidingen voor kinderen op de basisschool en de middelbare school. Als de mogelijkheid zich voordoet, zetten we ons ook in voor een beroepsopleiding.
Ons doel is om zodoende ook het vinden van een levensdoel met een betaalde job te bewerkstelligen voor de inwoners van Sir Lowry’s Pass Village.
Uiteindelijk is een arbeidsplaats met een redelijk inkomen de oplossing om uit een uitzichtloze situatie te komen.

Home Base Care

N

In 2021/2022 deed zich de mogelijkheid voor om een aantal jongedames uit het dorp te sponsoren voor de opleiding voor Home Base Care (onze Thuiszorg). De selectie van deze jongedames is gedaan door een van de sociale werksters, die ook door ons wordt ondersteund. Er was natuurlijk wel persoonlijke betrokkenheid, inzet en de wil vereist om hard te werken voor dit diploma. Uiteindelijk zijn er 17 dames en 1 jongeman naar voren gekomen, waarvoor we deze cursus hebben gefinancierd.

N

Resultaat

  • Eind maart 2022 was de diploma-uitreiking: allemaal geslaagd.
  • Eind 2022 hebben we vastgesteld dat allen een betaalde fulltime job hebben.

Een mooi succes dus (en dat smaakt naar meer)!
De nieuwe “zusters” en “broeder” zijn heel blij en dankbaar met hun resultaat.

N
September 2023:

Onderstaand leest u een mooie reactie van Colleen, de “Social Worker”.

Ze liet ons weten dat Ariska, die door onze Stichting gesponsord werd, wel een heel goed voorbeeld is van het succes dat volgde op de cursus verzorging, die gesponsord werd door onze Stichting, door U dus eigenlijk!

“Ariska is een doorzetter en alles werkte tegen haar. Ze leende kleding van haar vriendinnen om er goed uit te zien in de klas. Ze is HIV-positief, maar toch heeft het haar niet tegengehouden. Ze besteedde extra tijd en was altijd bij mij thuis om de procedures te oefenen en ervoor te zorgen dat ze goed op de hoogte was.

Na het voltooien van haar cursus kreeg ze een interne positie aangeboden in Kaapstad. Ze was daar een uitstekende verzorger. De familie maakte financieel moeilijke tijden door en werd daardoor gedwongen haar loon te verlagen. Jammer genoeg moest ze afscheid nemen van de familie want ze kon het op die manier financieel niet redden.

Ze vertrok daar en liep de volgende dag in haar uniform en met haar bijgewerkte CV in de hand het kantoor van “Verpleegkunde Helderberg” binnen. Ze stelde zichzelf voor als: “Ik ben Ariska en ik ben jullie nieuwe verzorger”. De volgende dag belden ze haar om haar een baan aan te bieden. Ariska begon de professionele ladder te beklimmen en hoorde dat er een patiënt was met een medisch probleem, waar ze graag meer informatie over zou willen krijgen. Uiteindelijk kon ze katheters inbrengen, wondverzorging doen en zelfs helpen met zuurstoftherapie. Ze zorgde uiteindelijk voor de moeder van zuster Watt, die de eigenaresse is van de Verpleegkunde Helderberg, tot haar overlijden.

Zuster Watt was zo onder de indruk van Ariska dat ze haar naar een aanvullende opleiding heeft gestuurd, die ze nu met succes heeft afgerond en nu is ze de gekwalificeerde hoofdverpleegkundige voor Verpleegkunde Helderberg.

De nieuwe functie ging gepaard met een loonsverhoging en ze lacht de hele tijd.

Bericht van Ariska persoonlijk:

Beste familie Schaap en alle sponsors van de Stichting Children’s Foodure. Ik was zo bang toen ik aan deze reis begon. Ik had niet veel vertrouwen in mezelf, maar ik werd sterker en zelfverzekerder naarmate de tijd verstreek. Ik had zo’n honger naar kennis en baande me een weg naar alles wat ik maar kon. Het heeft allemaal zijn vruchten afgeworpen.

Dankzij jullie vertrouwen en investering in mij ben ik nu de hoofdverpleegkundige voor Verpleegkunde Helderberg. Ik krijg nu R15.000 per maand en ik kan mijn ouders met zoveel trots helpen. Ik stop nu niet, want ik zal altijd op zoek zijn naar meer dingen om te leren om te groeien tot de beste verzorger ooit. Fijne dag en blijf gezond.

Sir Lowry’s Pass Village, 19 september 2023.